Maars Jansen Living Walls

Hip woondorp verrijst aan kanaal

Het project 'oHase' vormt binnenkort een hip en groen woondorp aan de rand van het Albertkanaal in Hasselt. Bedoeling is dat de eigenaars van de 78 woningen en flats er op een boogscheut van de binnenstad kunnen genieten van de rust van een dorp.

De naam 'oHase' is niet toevallig gekozen voor het nieuwe woonproject aan de Canadastraat en de Handelskaai tussen het Albertkanaal en de Genkersteenweg. 'Hasel' is de oude naam voor Hasselt en met de 78 nieuwe woningen wil Building Group Jansen een oase van rust creëren op fietsafstand van de binnenstad.
 

Hippe buurt

Het wordt geen mondain badplaatsje vlakbij Hasselt, maar eerder een hip woondorp zoals je ze tegenwoordig ook in steden zoals Stockholm, Kopenhagen en Berlijn vindt. "Dit is zeker niet voor de happy few", zeggen Nadia en Steven Jansen van Building Group Jansen. "We kiezen voor een sterk groen accent met knusse achtertuintjes en een groot park. Alles is verbonden met fiets- en wandelpaden. De auto's kunnen er op hun parkings blijven staan. 'oHase' heeft alle voordelen van een dorp, maar zonder de nadelen. Je kan hier rustig wonen op een veilige afstand van de drukke Genkersteenweg. Op een centraal plein kunnen alle bewoners elkaar ontmoeten. Wie naar de stad wil, is er op enkele minuten. Alle diensten liggen binnen handbereik."

Het project kiest voor drie verschillende woontypes. Pal aan het kanaal liggen acht woningen aan het water. In het hart van het project komen 45 parkappartementen van verschillend formaat. In elk van de vijf appartementsblokken komt ook één penthouse en ten slotte komen er nog twaalf parkwoningen op de site. In de plannen is ook een kinderdagverblijf voorzien met plaats voor zo'n veertig kinderen.