Maars Jansen Living Walls

Maars Jansen erg actief in de zorgsector

Modern en toekomstgericht met aandacht voor een optimale en grenzeloze flexibiliteit. Dit waren de belangrijkste uitgangspunten waaraan de nieuwe gebouwen van AZ Groeninge moesten voldoen. Zeker als je rekening wil houden met de enorme evoluties in de gezondheidszorg. Het toekomstbestendige gebouw van AZ Groeninge vroeg een maximale flexibiliteit met duurzame en milieubewuste producten.

Maars Jansen kon hieraan tegemoetkomen door de karakteristieken van het wandsysteem String2. Simpel en snel demonteerbaar, zonder veel energie weer op te bouwen in een nieuwe configuratie, aangepast aan de eisen van de tijd en dit alles met een maximale reductie van afval en stofontwikkeling. De wanden van Maars Jansen voldoen ook aan de hoogste eisen op het gebied van geluidsisolatie en (brand)veiligheid. Hieraan werd bij het project AZ Groeninge extra aandacht besteed door gebruik te maken van wanddikke deuren en extra geluidsisolerende beglazingen en panelen. Zowel toegang van deuren als de elektrische jaloezieën tussen de glaswanden worden gestuurd door het gebouwenbeheerssysteem, zodat er een continue bewaking en controle mogelijk is. Er werd niet alleen aan het comfort van de gebruiker gedacht, ook de exploitatiekosten zoveel mogelijk drukken was een streefdoel op zich. Het gebruik van gekleefde beglazing zonder omvattende profielen en zo weinig mogelijk uitstekende delen aan de wanden dragen bij tot een hygiënisch en onderhoudsvriendelijk concept.

De zorgsector is voor Maars Jansen Partitioning Systems een belangrijke opportuniteit, die door het uitvoeren van het project AZ Groeninge in een stroomversnelling is gekomen.